joi, 5 iunie 2008

Arta de a face Dragoste

Intr-un articol anterior ma refeream la diferenta dintre sexe; cand am facut aceasta afirmatie nu ma refeream la diferentele anatomice care cred ca sunt clare pentru toata lumea, ( cu toate ca daca imi aduc aminte de farsele lui Buzdugan imi dau seama ca putem avea surprize mari si in aceasta directie) ci la faptul ca exista diferente reale intre cele doua universuri: cel feminin si cel masculin, si pe care avem deseori tendinta de a le ingloba intr-unul singur, sau chiar inversa datorita lipsei unei educatii adecvate.

Orice fiinta trebuie sa inteleaga foarte clar ca noi oamenii gandim diferit, simtim diferit, actionam diferit, deci exploram in mod diferit sexualitatea.

Daca un barbat se aprinde repede si se stinge la fel de repede, unei femei ii este necesar un timp mult mai mare pentru a putea fi trezita erotic si apoi un timp de explorare mult mai mare a actului amoros pentru a putea ajunge la orgasm si evident un timp de revenire.

In termeni normali vorbim de preludiu, ludiu si postludiu.

Daca un barbat este de felul lui exterior, o femeie priveste interior, daca un barbat este de felul lui rational, o femeie este emotionala.

Din aceste motive pot afirma ca daca dorim o relatie de cuplu armonioasa bazata pe iubire reala,  trebuie mai intai sa intelegem modul de existenta in cele doua universuri: Universul masculin si Universul feminin.

Ca barbat pot afirma ca prin prisma continentei sexuale am avut timp sa descopar multe aspecte frumoase a celor doua universuri,  am ocazia sa le explorez si am timp sa le inteleg;

De ce fac aceste afirmatii? Simplu – educatia “moderna” ne-a sugerat si ne sugereaza mai departe in mod gresit si penibil : ” A face sex = A iubi” si “A face sex inseamna ca trebuie sa domini femeia, sa finalizezi prin ejaculare in maxim cateva minute fara sa-ti pese de ceea ce simte femeia”. Sau mai rau:  “Orgasm = Ejaculare”.  Revistele, filmele reduc totul la o masturbare. Daca voi considerati ca a va masturba reprezinta a face dragoste, atunci va inselati amarnic si nu are rost sa mai cititi acest articol.

Asa zisa cultura “ moderna “ de tip reductionist ne-a dus in timp la o constiinta subanimalica. Daca aveti curajul sa analizati documentarele oferite de programul “Animal Planet” veti putea observa cu usurinta ca in acest Univers exista o armonie de factura divina care ordoneaza viata, si veti observa aspecte inedite la animale – gen o leoaica care a crescut si a avut grija in felul ei de 5 pui de antilopa, sau un leu care imbratiseaza o femeie, sau oameni care traiesc laolalta cu tigri.

Daca aceasta Armonie Divina nu ne ofera perspectiva unui echilibru firesc, normal si oamenii ( care teoretic au constiinta)  vor continua  sa ucida, sa violeze depasind orice grad de animalitate, atunci inseamna ca fiintam mai rau decat primatele.

Daca doriti o schimbare profunda reala in viata dumneavoastra atunci merita sa va intrebati care sunt adevaratele valori?

Merita sa va intrebati daca actul simplu de descarcare seminala in cazul unui barbat si de pierdere fiziologica a secretiilor specifice in cazul unei femei reprezinta: “ A face DRAGOSTE “

Acum nu mai pot discuta despre a face sex pentru ca am incetat de multa vreme sa mai fac sex.

O sa vorbesc despre a face dragoste. Si a face dragoste inseamna mai intai de toate sa IUBESTI; sa  existe o relatie de iubire intre doi parteneri de sex opus, adica dintre un barbat si o femeie.

A face dragoste implica a oferi, a darui, inseamna a-l descoperi pe celalat in sufletul tau, inseamna a-l cunoaste si a te cunoaste prin celalalt.

Mi-am dat seama ca o femeie are nevoie de timp, timp de a capata incredere in tine ca partener, ca ea apoi sa fie capabila sa se deschida si sa se daruiasca. O femeie care nu se poate darui, care nu se poate abandona nu poate ajunge la orgasm. Nu are cum. Ea trebuie sa simta incredere, ea trebuie sa se simta iubita, apreciata, transfigurata; asa este natura feminina.

Preludiul este foarte important. Preludiul mai este important si din alta perspectiva si anume: armonizarea energiilor. Energia  tipica feminina se intalneste cu energia de tip masculin. Intre cele doua energii exista o diferenta de potential. Daca aceasta diferenta de potential este in dezechilibru nu are cum sa existe controlul energiilor sexuale si atunci imediat apare descarcarea.

Daca lasam timp prin preludiu ca cele doua energii sa se potenteze reciproc si sa se echilbreze, se va produce un fenomen si anume: ascensionarea energiilor in fiinta umana. Acest fenomen de ascensionare pe care fiecare il va resimti , in mod specific, posibil ca o caldura sau ca un curent fin electric, se numeste Sublimare.

Sublimarea energiilor este foarte importanta pentru controlul potentialului sexual.

Inainte ca energiile sa fie sublimate trebuie sa existe un proces de transmutare. Transmutarea este fenomenul prin care materia se trasforma in energie, mai exact la barbat lichidul seminal, sperma se poate transforma in energie.

Ca aceste doua fenomene: cel de transmutare biologica si apoi cel de sublimare al energiei rezultante sa fie firesti, normale si fara efort este indicat ca preludiul sa fie de lunga durata, cel putin 20-30 de minute.

In acest mod cele doua fiinte au timp sa se “obisnuiasca”, sa se armonizeze intre ele, sa se exploreze, sa se potenteze si sa se trezeasca ( aspect important pe care am sa-l reiau intr-un articol separat) .

Imbratisarile, saruturile, mangaierile, privirile, muscaturile usoare senzuale, zgarieturile fine la suprafata pielii, strangerile tandre, cuvintele pline de iubire sunt doar cateva metode pentru a practica preludiul cu succes. Evident dezmierdarea zonelor erogene este necesara. ( ca zone erogene la femeie pentru cei care nu stiu : sanii, buzele, coapsele, soldurile, spatele, pubisul, sexul, gatul).

Apoi ludiul, sau jocul amoros. Va sugerez ca la inceput el sa fie lin, cu miscari lente, sa fiti atent la ceea ce se petrece in interiorul vostru si in acelasi timp sa cautati sa simtiti ce traieste fiinta cu care faceti dragoste, sa empatizati.

Din nou cultura tipica occidentala, de consum, ne-a obisnuit sa fim grabiti, sa incheiem treaba cat mai repede si sa alergam in mod egoist in alte parti aparent mai datatoare de fericire.

Gresit, educatie infantila - cautam mereu in exterior ceea ce de fapt se afla in interior. Trebuie doar sa avem rabdare, sa cautam sa exploram sa controlam energia sexuala si apoi ne vom bucura din plin de viata, savurand placerile inedite oferite de fiinta iubita.

In timp, dupa ce veti reusi sa observati si sa controlati procesele interioare veti fi cuprinsi de voluptate,  pasionalitate - ele vin de la sine – Aveti rabdare! – Aceasta este cheia.

Evident postludiul este la fel de important; chiar daca tendinta initiala este de a va reorienta atentia in alta parte, este important sa acordati timp si atentie fiintei iubite.

Pentru inceput, ca primi pasi in a explora cele doua universuri este suficient sa oferiti o mai mare importanta actului amoros in sine si sa fiti atenti la reactiile interioare. Veti descoperi cu siguranta o lume noua.

Voi reveni.....

PS: Voi raspunde intrebarilor pertinente legate de acest subiect; nu voi publica nici o afirmatie triviala sau abjecta. 

Cititi si :

Dragoste sau Sex

2 comentarii:

pastravul curcubeu spunea...

Am descoperit relativ curand diferenta uluitoare intre a face sex si a face dragoste( cu continenta). Sunt interesata de subiect si mai ales de experientele personale care sa ma ajute sa am rabdare, asa cum recomanzi si tu, pentru a nu ma alatura celor care se pierd pe drum. Dintre toate efectele benefice care se revarsa asupra cuplului si asupra fiecaruia in parte, exista unul pe care nu-l pot gestiona: libidoul meu crescut, doar al meu...As face dragoste in continuu, in fiecare zi, la orice ora, oricat...Din pacate partenerul meu nu este la unison cu dorinta mea. Iar o femeie se simte groaznic atunci cand e refuzata, chiar si indirect...

Costica Cojocaru spunea...

Sunt doua aspecte ce pot fi discutate:
- dorinta dumneavaostra
- relatia cu partenerul dumneavoastra.
Energia de care dispuneti este mare si de aceea trebuie sa o gestionati; o parte poate fi folosita la unison cu iubitul dumneavoastra, atunci cand si el este deschis catre a face dragoste, iar cealalta parte care devine sa zicem " surplus" deocamdata si care va da bataie de cap poate fi sublimata si folosita in alte scopuri. O metoda simpla de sublimare : va asezati turceste, cu spatele drept, cu ochii inchisi, va relaxati si va interiorizati. Expirati pe gura apoi inspirati pe nas. In timpul inspiratiei mai trebuie sa realizati 2 lucruri : a) contractati muschii vaginali si b) vizualizati cum surplusul de energie erotica urca pana in crestetul capului dinamizand intreaga fiinta. Daca aveti probleme de sanatate energia poate fi canalizata mental catre zona afectata.
In ceea ce priveste relatia cu iubitul dumneavoastra ea se poate imbunatati avand rabdare. Daca el este sa zicem defazat fata de dumneavoastra, il puteti ajuta cu rabdare amplificand dorinta prin diverse metode. Una dintre ele ar fi masajul. Masajul de relaxare urmat de un masaj erotic fara descarcare.
O parte din energia erotica o puteti folosi si pentru a va masa iubitul. O alta metoda de sublimare si rafinare a fiintei poate fi dansul.
Pentru a armoniza relatia de cuplu si a elimina rutina cred ca umorul este o solutie constructiva; de asemeni stim foarte bine noi ca barbati ca la un moment dar "cedam" in fata frumusetii, si jucauseniei unei femei. Jocul poate deveni si el o solutie constructiva. Mentalizarea pozitiva si imaginatia creatoare pot fi angrenate si in fiecare clipa puteti sa va mentalizati iubitul asa cum il doriti si imaginativ puteti "construi " metaforic vorbind intalnirile amoroase.