sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Jurnalistul autohton


Pana de curand jurnalistul avea un statut deosebit, deseori chiar se credea un mic Dumnezeu, putini fiind cei care stiu cu adevarat ce se ascunde de fapt in spatele presei.

Va ofer cateva caracteristici de baza, usor observabile la jurnalistii autohtoni : obedienti, slugarnici, lasi, penibili, aroganti, neincrezatori, perversi si vulgari. De fapt toate aceste asa zise “calitati jurnalistice autohtone” consider ca fac parte din fisa postului de lucru, in aceasta directie jurnalistii fiind atent selectati.
Nu intamplatoare este si sintagma “6 vine presa”, caci daca ne gandim un pic, acest jargon folosit deseori de o anumita categorie sociala reflecta de fapt un mediu delicvent. Observam cu stupoare cum mitomania a devenit calitatea importanta, de baza pot spune, a jurnalistui autohton. Indiferent cat de evident este adevarul “jurnalistul” minte de ingheata apele. Deontologia profesionala metamorfandu-se intr-un simplu laitmotiv.

Numai in ceea ce priveste miscarea de yoga in Romania, presa autohtona a emis zeci de minciui sfruntate, ingrosate la maxim, cusute cu sarma caci ata nu mai rezista. In aceasta directie imi aduc aminte de zecile de minciuni care ne-au fost “repartizate”, daca nu stiati va informez ca yoghinii “doreau” printre altele sa cumpere inclusiv muntii Carpati si nu pot sa trec peste faptul cum marea Agentie de Fals Mediafax a emis in repetate randuri minciuni la ordin. Despre ordinele primite de Agentia de Fals Mediafax a vorbit si Cristian Levant in 2004, cand a afirmat public intr-o emisiune televizata ca Mediafax a primit ordin sa spuna ca Gregorian Bivolaru are interdictie de a parasi tara.

Mai nou, printr-un scandal public descris chiar de catre colegii de breasla, aflam ca sexul ramane subiectul preferat al jurnalistilor autohtoni, de data aceasta insa cu preferinte.

Mai in clar, ca sa realizati aceste aberatii ale jurnalistului autohton va sugerez sa cititi articolul publicat in fituica Gardianul, de catre Sorin Simion in data de 9-01-2009 intitulat “Sexgate in Babana: un primar si o jurnalista, amor cu nabadai, santaj si amenintari”. Ce putem afla din acest articol? De data aceasta o jurnalista autohtona implicata intr-un scandal sexual cu un primar pe care il santaja.

Deci alte caracterisitici de baza ale jurnalistului autohton fiind de fapt santajul si sexul. Noroc ca jurnalista nu este yoghina caci sigur ar fi fost vorba de sex in grup si urinoterapie.

Se spune ca Dumnezeu are simtul umorului si astazi avem parte de o imensa circoteca declansata chiar de jurnalistii autohtoni care incep sa-si dea arama pe fata si cred ca oricare om care priveste cu bun simt acest articol poate realiza de fapt ca presa este un instrument penibil, mincinos si pervers in mana unor manipulatori.

Trist este ca cei care se considera astazi jurnalisti nu isi dau seama de situatia lor reala, preferand sa se ascunda in spatele unei institutii penibile facand orice doar ca sa capete un ban, un post sau platind oricat pentru a-si construi o imagine.

Trist este si faptul ca yoghinii sunt brutalizati mai departe pe baza minciunilor si calomniilor abjecte emise de catre aceste slugi penibile si perverse ce astazi se numesc in mod pompos “JURNALISTI”.

Niciun comentariu: