duminică, 10 august 2008

Criza de identitate si subiecte a denigratorilor MISA



Moto:

 "Atunci cand te cuprinde disperarea, adu-ti aminte ca dragostea si adevarul au triumfat mereu, au existat tirani care pentru o perioada au parut invincibili, dar s-au inselat"
 - Mahatma Gandhi -

In data de 9 august 2008 in ziarul Ziua, la rubrica “ dosare secrete”, sunt publicate doua articole intitulate “ Mecanismele de inrobire MISA” si “ Criza de identitate si Evadarea” semnate de Valeriu Fruntes. Ambele abunda in calomnii la adresa scolii de yoga MISA.
Aceste articole au intentia clara de a manipula opinia publica, inducand inca de la inceput anumite sugestii, printr-o tehnica abila, dar totusi transparenta. Iata pe ce “pedale” apasa jurnalistii.
- incadrarea articolului la rubrica „Dosare secrete” – ma intreb ce secrete mai au yoghinii dupa ce securistii infiltrati la curs de ani de zile fac raporturi zi de zi? Ce secrete mai au yoghinii dupa ce procurorii, jandarmii si politistii le-au violat locuintele? Ce secrete mai pot avea yoghinii din moment ce fotografiile lor sunt pe site-uri, in ziare, din moment ce viata lor este agresata permanent? Mereu vedeti stiri despre yoghini, oricine poate sa vina sa participe la cursul de yoga. Deci unde este secretul? Dintr-o dorinta de a crea o imagine falsa, tovarasii jurnalisti emit tot soiul de ipoteze, care mai de care mai fantasmagorice. Chiar si asa, articolul nu aduce nimic nou, ci reia aceleasi teme fredonate excesiv in campania anti-MISA.
- Bomabasticul, tipic comunist – observam dorinta jurnalistului de a impresiona opinia publicului, mizand pe snobismul si naivitatea oamenilor – vorbind despre un asa-zis renumit medic psihiatru stabilit in Franta. Suntem deja obisnuiti cu aceasta tehnica din timpul lui Ceausescu cand evident tovarasa Elena era Doctor Docent, Honoris Cauza, Academician… bla, bla – caci nu-i mai ajungea o pagina de titluri pentru a compensa incultura. Ideea este ca mereu intalnim aceeasi tehnica de manipulare a opiniei publice scotand la inaintare asa-zisele titluri onorifice ale unor indivizi de care nu a auzit nimeni. Daca mai sunt si plecati din tara, se pare ca asta trebuie sa ne impresioneze si mai mult. De fapt un praf in ochii celor multi. Din pacate inca functioneaza aceasta tehnica tipic comunista. Daca e din Franta o fi mai destept, deci mai veridic ceea ce el spune?! Eu as considera exact pe dos, ca fiind in Franta de aproape 15 ani (informatie dintr-un articol precedent publicat de Ziua), acest personaj nu ne poate oferi informatii actuale si plauzibile despre ce se petrece in Romania, la MISA.
- Se pretinde ca informatiile despre MISA vin din interior – ca acest Valeriu Fruntes a fost la cursurile MISA, cunoaste deci realitatea si detalii autentice legate de acestea. Tonul de confesiune al articolelor, bazate zice-se pe o experienta personala, este doar o tehnica de manipulare. Intr-un articol anterior din Ziua aflam ca de fapt personajul a urmat cursurile MISA pana in 1994, pentru vreo 2-3 ani. Este evident ca el nu are cum sa stie ce se petrece de fapt la MISA de vreo 15 ani buni!

Dincolo de acest cadru, intrand in continutul articolului, as vrea sa punctez doar aspectele cele mai frapante, care trebuie sa se constituie intr-un semnal de alarma pentru cititorul inteligent si sa il faca sa priveasca cu prudenta informatiile vehiculate:
- Dualitatea informatiilor primite despre omul Gregorian Bivolaru cred ca este evidenta. Simplu – ori este un asa zis sarlatan, tigan, nespalat, obsedat, (injective care i-au fost atribuite de-a lungul anilor domnului Bivolaru Gregorian), ori este mai nou acum charismatic, talentat, capabil sa-ti induca stari modificate de constiinta. Ce sa mai intelegem, tovarasi? Care este de fapt adevarul despre Gregorian Bivolaru, caci vorba ceea, o intoarceti mereu ca la Ploiesti. Daca trebuie sa-i speriem pe oameni evident creem un monstru. Si uite asa, indivizi care nu l-au cunoscut si nu l-au intalnit niciodata pe domnul Greogorian Bivolaru si nu au fost niciodata la un curs de yoga, peste noapte, “studiind” calomniile si minciunile din presa, devin specialisti in yoga si MISA. Gregorian Bivolaru devine un monstru in mintea lor.
Daca dorim sa intarim minciunile si calomniile, dintr-o data Gregorian Bivolaru capata o anumita valoare (charismatic). Ce sa mai inteleaga opinia publica? Normal ca ma intreb de fapt cine este mai “indoctrinat”? Eu, care-l cunosc pe domnul Bivolaru, sau cei care se lasa dusi de nas, pentru ca le este lene sa verifice informatiile oferite cu stoicism de “presa libera”.
- În mod similar, yoghinii sunt considerati, dupa cum le convine mai bine la momentul respectiv, o turma informa de oameni lipsiti de valoare si vointa, indoctrinati si spalati pe creier, sau dimpotriva, ca o organizatie eficienta, bine structurata si organizata, periculoasa pentru societate tocmai prin valoarea individuala a membrilor si organizarea lor riguroasa.
- Se aduce in discutie o presupusa metoda de aservire mentala – spalarea creierului – pai ce sa mai zic?! Va recomand sa nu va lasati prostiti de aceasta sperietoare, si mai bine sa cititi o carte ce se intituleaza “ Spalarea creierului – stiinta manipularii” scrisa de Katheleen Taylor (autorul articolului ar fi primul care trebuie sa se documenteze nitel despre subiect). Celor care nu cunosc ce inseamna a fi spalat pe creier le recomand cu caldura aceasta carte si apoi vor putea evident sa vada si singuri realitatea. Dar probabil ca acest tovaras psihiatru frantuzit, a uitat ca o caracteristica de baza in procesul spalarii creierului este tortura fizica si psihica. Citez : “ Notiunea de spalare a creierului s-a nascut in focul razboiului, ....... in timpul razboiului din Coreea” . Acest fapt se petrecea prin anul 1950. In lagare, detinutii erau torturati si obligati sa-si insuseasca noile notiuni comuniste. Americanii au fost socati cand s-au confruntat cu soldatii intorsi acasa care au fost detinuti in lagarele comuniste din Coreea sau China. Acesti oameni care au rezistat torturii si au reusit sa revina acasa detineau o alta personalitate. Abia atunci s-a nascut notiunea de a fi cu creierul spalat. Din pacate, mai nou, pentru a manipula opinia publica, este la moda aceasta sintagma si deseori sensul ei real se pierde. Cert este ca “cei multi” din nou sunt prinsi in capcana jurnalistica. Ingurgitand orice minciuna sfruntata si transformand-o intr-un asa zis mare adevar, ei uita pur si simplu sa mai gandeasca.
- Domnul Bivolaru Gregorian este acuzat in aceste articole ca a dat curs unui nou curent feminist. Oare acum sa se fi nascut miscarea feminista in Romania? Inseamna ca este un geniu domnul Bivolaru pentru ca a reusit sa insufle un mod de viata diferit, femeia sa capete incredere in sine, sa reconsidere pozitia in aceasta societate. Pe cine sperie de fapt acest lucru?
- Tovarasului psihiatru ii recomandam totodata sa caute pe You Tube filmuletele cu doctorul Virgiliu Stroiescu pentru a putea intelege ce inseamna un regim vegetarian, ce inseamna un regim Oshawa, ce inseamna o zi de post. Cultura dansului in domeniu se pare ca lasa de dorit. Trist este ca prostia prinde mai repede la romani si datorita lenei cronice – boala comunista – unii oameni au incetat de multa vreme sa mai si citeasca cate ceva dincolo de cateva ziare mincinoase. Multi prefera sa bea, sa manance o friptura, caci vorba ceea “o viata are omul”.
- Criza de identitate pe care o reclama acest “vast invatat” ma duce cu gandul la cati oameni au fost dati afara din servici pentru ca s-a aflat ca ei practica yoga. Cred ca ar fi util uneori sa le cititi CV-urile, dar sa aveti grija sa nu va confruntati cu o criza de identitate in momentul in care veti constata ca sunt destepti.
Deocamdata ma opresc aici pentru ca nu are rost sa mai comentez asa zisele constatari ale tovarasului psihiatru frantuz. De ce? Simplu – de fapt cele doua articole copiaza in mod fidel gandirea ciudata si fantasmagorica a procurorului Delcea Marian, autorul rechizitoriului MISA. Tot acest tovaras procuror, Delcea, a cerut sa fie facuta o expertiza psihologica a domnului Bivolaru, a practicantilor de yoga; expertiza apartine unor asa zisi academicieni care conform “deontologiei profesionale comandate politic” au binevoit sa realizeze un pseudoportret al practicantului de yoga, fara sa adreseze o singura intrebare unui practicant yoga! Acesti oameni care nu au cunoscut nici un yoghin si nu au asistat la nici o activitate a scolii de yoga, isi bazează expertiza si constatarile “stiintifice” pe ceea ce au citit in presa si pe ce le-a “oferit cu stoicism” domnul procuror! Astfel se mentine cercul vicios al dezinformarii in cazul MISA!
Aceste articole ne demonstreaza in continuare pana unde poate sa mearga prostia si nesimtirea unor indivizi care considera ca ei detin puterea in aceasta tara si isi dau aere de jurnalisti.
Pe de alta parte aceste articole demonstreaza ca yoga practicata in scoala de yoga MISA este autentica. De ce credeti ca exista aceste eforturi disperate de a distruge scoala de yoga MISA, si de ce credeti ca exista aceasta dorinta de a-l inchide pe domnul Gregorian Bivolaru, in conditiile in care Suedia i-a oferit azil politic?!
De ani de zile yoghinii au fost batjocoriti, discriminati, batuti, inchisi, dati afara de la servici, calomniati. De ce oare? De ce suntem noi atat de periculosi? De ce presa consuma atata cerneala si hartie pentru a ne denigra?
Merita macar sa incercam sa dam un raspuns logic la aceste intrebari. Cine va cauta in mod onest adevarul, va reusi sa vada ca yoghinii sunt diferiti de imaginea fantasmagorica prezentata atat de pompos de unii tovarasi plini de stoicism – din pacate de trista dar de noua amintire. Dar din pacate aceasta le este meseria. Meseria lor este de fapt o boala care se numeste jigodism si se pare ca intr-o asa zisa democratie totalitara nu are leac.

Niciun comentariu: