miercuri, 11 iunie 2008

Brahman in toata fiinta




Din ce in ce mai multi oameni vorbesc despre echilibrul care trebuie sa existe intre trup, minte si spirit; aspect real si foarte bine studiat de catre medicina indiana Ayurveda. Zilele acestea in Romania s-a aflat si Dr. Akhilesh Sharma care a sustinut la Arad o conferinta pe aceasta tema. Dansul a avut placerea sa ia parte si la Congresul International de Yoga organizat la Bucuresti de Scoala de Yoga MISA. 
Spiritul brahmanic emana din toata fiinta lui, ne-a oferit posibilitatea sa simtim ceea ce inseamna un suflet indian deschis sa-si perceapa traditia spirituala acolo poate unde se astepta cel mai putin. Ne-a vorbit despre familia lui, despre activitatea pe care o sustine, ne-a povestit despre maestrul lui. A fost o incantare comunicarea cu el. 
La un moment dat un prieten l-a intrebat de cand este vegetarian? A zambit si ne-a spus scurt: " Din nastere..." Apoi ne-a povestit ca atunci cand a trebuit sa plece in America si nestiind cu ce o sa se hraneasca acolo l-a intrebat pe gurul sau ce sa faca.  Gurul lui i-a zis : " Prefer sa aud ca ai murit de foame, decat sa renunti la regimul vegetarian."
L-am intrebat despre gurul lui, cum il cheama; ne-a zis ca nu poate rosti numele gurului, nu pentru ca nu-l stie ci pentru simplu motiv ca este SACRU...........

Mai multe despre Dr. Akhilesh Sharma : http://www.ayurvedatoday.org/ayurvedicphotogallery/lame.htm

Niciun comentariu: