marți, 24 iunie 2008

Iubirea este cheia



                                                                               Multumesc prietenului meu Malin pentru ilustrare

Ca sa puteti face diferente si sa intelegeti mai bine ce am vrut sa comunic pana acum prin articolele precedente, este util sa incepem prin a realiza ca exista anumite diferente la care pana acum poate nu ne-am gandit niciodata.
Mai intai trebuie sa intelegem ca a ejacula nu este unul si acelasi lucru cu orgasmul. Sunt doua aspecte diferite:
- a ejacula reprezinta un act reflex fiziologic.
- orgasmul reprezinta o stare complexa prin care fizicul si psihicul sunt cuprinse de un val de placere intensa, marcata simultan de afectivitate.
Daca vom realiza aceasta diferentiere in sufletul nostru, atunci primul pas important spre continenta sexuala a fost deja realizat. Este util sa realizam si alte diferente importante cum ar fi:
- diferenta dintre a face sex si a face dragoste. A face sex inseamna a te angaja intr-o relatie in mod instinctual prin care tu urmaresti in mod egoist doar satisfacerea unei necesitati personale. A face dragoste inseamna ca doua suflete care se iubesc comunica si se contopesc intr-un act amoros.
- diferenta dintre a darui si a primi – aparent cel putin ca sens fiecare va spune ca este logica aceasta diferenta. Teoretic asa este dar, cati oameni pun mai intai pe primul loc a darui? Si faptul ca a iubi inseamna mai intai de toate a darui si nicidecum a primi ceva. Doar a darui. Incercati sa daruiti, doar sa daruiti fara a cere nimic in schimb indiferent de reactia celuilalt.
- Diferenta de intentie – ma refer la faptul ca de cele mai multe ori barbatul priveste impulsiv o relatie, doreste sa domine, considera femeia o propietate in comparatie cu nevoia interioara de comunicare afectiva a unei femei. Exista si la barbati aceasta nevoie afectiva interioara de comunicare, dar de cele mai multe ori barbatii sunt dominati de o dorinta seaca de dominare ( asta datorita simtului propietatii ).
- Diferenta de abordare – daca vom privi sexualitatea ca o metoda de refulare, de distractie, ca o metoda de dominare sau ca o datorie conjugala ( mai ales in cazul femeilor ) vom avea parte doar de o manifestare a instinctelor personale exacerbate. Daca vom privi sexualitatea ca o poarta catre interiorul fiintei noastre marcata de o iubire frenetica vom avea parte de o comunicare sufleteasca reala. Daca sexul devine un scop in sine ne vom epuiza, daca sexul devine un mijloc prin care noi exploram alte dimensiuni ale fiintei umane atunci el ne va ajuta sa ne dezvoltam fiinta.
Un alt aspect important care este util sa-l intelegem este faptul ca sperma, in cazul barbatului, reprezinta o cantitate de energie condensata care poate fi folosita in folosul nostru transformand aceasta cantitate de sperma in energie prin transmutatie biologica.
Transmutatia biologica este capacitatea de a transforma cantitatea de sperma, care pana acum eram educati sa o eliminam, in energie. Acest lucru se poate realiza practic de catre orice fiinta care doreste in mod constient aceasta.
Un exercitiu la indemana fiecarui barbat este contractia planseului pelvian. Incercati sa realizati astfel de contractii ritmice ale planseului pelvian si observati ceea ce se petrece in interiorul vostru. Cautati sa simtiti energia ce se declanseaza prin acest exercitiu simplu si sa vedeti ce face, unde se duce. Este posibil sa va incalziti, este posibil sa va fie dificil la inceput, aparent neplacut, pentru ca pana acum noi nu ne-am pus aceasta problema si nici nu am crezut ca este bine.
Un alt exercitiu important este urinarea fractionata. Adica atunci cand doriti sa urinate, opriti in mod constient jetul urinar. Prin acest exercitiu veti avea posibilitatea sa constientizati o alta grupa de muschi si in acelasi timp sa analizati ce se petrece cu energia declansata prin acest exercitiu. Fiti atenti la fenomenele interioare pe care le declansati. La inceput este posibil sa vi se para inutil, ridicol sau chiar dificil acest exercitiu. Daca veti persevera in a-l realize, in scurt timp veti observa mari diferente nu doar in controlul ejacularii dar si in al virilitatii.
Pentru a avea success, mai intai de toate, este util sa existe o relatie de cuplu armonioasa, plina de iubire; daca aceasta relatie de cuplu bazata pe iubire nu exista, va fi foarte dificil sa intelegem atat importanta continentei sexuale cat si la ce este ea buna si de ce este utila.

Niciun comentariu: