joi, 17 iulie 2008

Educatie? In ce sens?......


Deseori vorbim de educatie, de cultura; avem nevoie si de educatie si de cultura. Dar ce fel de educatie primim, sau ce fel de cultura este promovata de aceasta societate? 
Putem observa cu usurinta inversarea valorica si modul in care noile "valori" sunt promovate. Artistii "neintelesi" ne uimesc cu "operele de arta" - trei sarme indoite....... Este foarte "adevarat" ca exista si aceasta posibilitate - ca noi sa fim aceia care nu mai reusim sa facem fata noilor situatii sau noilor curente artistice. 
Dar atentie, atunci cand vorbim de educatie, cred ca este necesar sa existe cu adevarat educatie. Poate nu fiecare om are nevoie de cultura, dar de educatie cu siguranta are nevoie. Departe de mine faptul ca eu as reprezenta individul cu educatie aleasa, sau ca as fi un om de cultura. Bunul simt ma face sa observ faptul ca aceasta societate ne deterioreaza viata - in sensul ca ne intoxica constiinta cu false valori, si ca orice om in "democratie" imi expun un punct de vedere......
Doar privind problemele cu care se confrunta cuplurile ne dam seama ca educatia sexuala lipseste cu desavarsire. Multi oameni considera ca superficiala cunoastere anatomica a fiintei umane reprezinta asa zisa educatie sexuala. 
Pe langa marele gol educational ne mai confruntam si cu o inversare valorica. Am mai afirmat faptul ca in aceasta perioada omul a devenit un produs, din pacate usor vandabil. 
Promovarea cuplului si a relatiilor de cuplu este strict legata de sfera sexuala. Omul este impins doar catre sex, prin orice mijloc posibil. Despre iubire nu se pomeneste absolut nimic. Sexul a devenit una dintre modalitatile clasice de dominare. Cand aducem in discutie cuplul deja ne gandim la sex, cum sa facem sex, daca sunt "buna" sau "bun" la pat, ce "trucuri" sa mai aducem in viata noastra astfel incat relatia sexuala sa fie mai buna. Cum sa cucerim, cum sa dominam? Daca trebuie sa ne "distram" o partida de sex evident este bine venita. 
Din pacate foarte multi oameni, datorita egoismului si egocentrismului,  "au uitat" ca un cuplu se bazeaza pe o relatie de iubire. Un cuplu poate fi fericit daca este motivat de iubire.
Foarte multi oameni alearga dupa fericire, cautand-o in exterior, in relatii superficiale bazate pe sex, pe interese meschine, dominate de frici si temeri; vedem relatii dominate de posesiuni si atasamente, de gelozii interminabile. 
Putini sunt cei care "impinsi" de IUBIRE isi cladesc o relatie de cuplu armonioasa, bazata pe iubire, in care iubirea dicteaza orice actiune, in care sufletul devine fericit si armonios. 
Iubirea este o valoare, este de fapt singura valoare atunci cand vorbim de cuplu. Oamenii trebuie sa invete sa iubeasca mai intai si apoi prin intermediul iubirii sa se cunoasca si astfel sa-si foloseasca in mod constient potentialul sexual. Potentialul sexual asa cum am mai afirmat poate fi folosit in mod constient pentru a ne "hrani" fiinta cu energie, energie rezultata prin transmutarea bilogica a potentialului sexual.  
Sper ca imaginile decupate din reviste sa va ofere posibilitatea sa observati ca aceasta societate nu doreste ca oamenii sa invete ce este IUBIREA. Aceasta societate ne indeamna mai degraba sa risipim ceea ce avem mai bun in noi, sa devenim agresivi, sa ne transformam  in roboti ahtiati de sex si sa uitam esentialul : IUBIREA.... Atentie insa: 
"In intreaga manifestare totul este energie. Energia fundamentala a lui Dumnezeu este energia IUBIRII. Ea este nesfarsita. Ea este o dilatare euforica care ne inalta de la finit la infinit...." 

Niciun comentariu: