marți, 15 iulie 2008

Jocul Divin al Vietii ...









Jocul Divin al Vietii - Spectacolul nostru este povestea de iubire a doua suflete gemene, care odata despartite, încep a se cauta frenetic si a se simti dincolo de timp si spatiu, mângâiate fiind de aceeasi adiere, mistuite fiind de aceeasi flacara, pornind de la perfectiune si reîntorcându-se în perfectiune.
În permanenta, cadrul Divin de manifestare le rezerva celor doi nebanuite surprize, sincronicitati ce îsi fac aparitia ca o încununare a întelegerii una câte una a tainelor Universului; si toate acestea într-o nastrusnica desfasurare a jocului iubirii. Uneori, viata pare a fi acoperita de voaluri, precum este si esenta cea mai sublima a fiintei umane, alteori ea este împânzita de probe pline de umor si ale caror reguli nu sunt usor de înteles.
Tocmai de aceea, pentru a nu se prinde prea adânc în plasa iluziei, cuplul primordial este deseori salvat de forte benefice misterioase. Dar pentru a se cunoaste în adevar si a se regasi în eternitate, cei doi au nevoie sa cutreiere lumea si sa-si înnobileze sufletele cu virtutile neamurilor (fie ele : dacic, indian, american de centru, sud sau nord, francez, rus sau român) si cu culorile dansurilor lor (optimism, libertate, pasionalitate, vitalitate, frenezie etc).
Fiecare civilizatie îi initiaza pe cei îndragostiti în tainele manifestarii, facându-i sa înteleaga ca iubirea este gratia ce înnobileaza orice suflet si se afla la capatul, dar si la temelia oricarei cautari umane, ea fiind Binele suprem, care este ascuns în locul cel mai tainic al jocului vietii, acolo unde voluptatea, senzualitatea si placerile se transforma în Întelepciune, acolo unde Lumina si Întunericul devin Unul, în Eternitate.
De ce Jocul Divin al Vietii? Pentru ca atunci când Viata ne-a vorbit, adierile ne-au devenit soapte, iar zâmbetele din ochi si lacrimile de pe buze ni s-au transformat în cuvinte!
Pentru ca atunci când Viata cânta si danseaza, surzii încep a asculta cu atentie si orbii a privi cu minunare!
Pentru ca asa cum nici un sunet de aplauze nu se poate face auzit de la o singura mâna, tot la fel si viata pentru a se desavârsi are nevoie de iubire!
Pentru ca fiecare fiinta umana poarta în ea fericirea paradisului “regasit”!
Si Divin – pentru ca atunci când iubirea este infinita, Imposibilul devine cu usurinta posibil !
Iata deci, ca spectacolul nostru devine ceea ce si-a propus sa fie: o invitatie la o întelegere mai profunda a sensului vietii, într-o sublima si savuroasa ambianta a Jocului Divin al Iubirii.

Niciun comentariu: