joi, 3 iulie 2008

Opreste Timpul....



Traim o viata dinamica, suntem deja campioni la atletism fara sa stim. Alergam dupa hrana, dupa functii, dupa masina, dupa casa, dar mai ales dupa imagine.
Este ca si cand ai merge pe autostrada cu o viteza de 300 de km pe ora. Nu mai ai timp de nimic, in fata ta se deruleaza doar banda pe care gonesti.
Agenda este incarcata, totul este deja programat, rareori omul isi rupe cu greutate o bucatica de timp si pentru el.
Inclusiv relatia de cuplu este inscrisa intr-un program si are o dinamica a ei. Stim ce program are iubita, sau iubitul, ne programam timpul ca sa ne intalnim sa luam masa impreuna la restaurant, sau sa iesim in parc, deja ne-am inscris viata intr-o serie de sabloane, ne prefacem ca suntem fericiti, am invatat “taina” zambetului sau a strigatului formal de incantare.
Fiecare individ a invatat sa fie “social” adica sa comunice, conform educatiei primite, cu ceilalti; dar din pacate omul a uitat sa fie el insasi.
Sa fie natural. Da, oamenii spun destul de repede : te iubesc – si apoi o discutie serioasa despre contractul prenuptial va avea loc.
Din pacate omul modern aloca mai mult timp pentru contracte decat pentru iubire.
Practica continentei sexuale pentru cel care o intelege devine un miracol. De ce ?
OPRESTE TIMPUL......
DA – pentru cel care a experimentat indeajuns continenta sexuala, timpul capata alta dimensiune.
Dintr-o data iti dai seama de foarte multe aspecte ce sunt legate de tine, de fericire, de iubire de fiinta de langa tine.
Prin continenta sexuala iti dezvolti capacitatea de a contempla; de a observa atat procesele interioare cat si cele exterioare. Pentru tine ca fiinta, timpul se opreste.....timpul se opreste intr-o alta dimensiune-interioara si in acelasi moment iti ofera posibilitatea de a explora diferit exteriorul sau concretul in care traiesti oferindu-i o alta conotatie.
Procesul imbatranirii parca se stopeaza, sufletul avand puterea de a cuprinde lumi diferite.
Un bun prieten, intr-o discutie pe tema continentei, imi zicea: prin continenta sexuala construiesti eternitatea. Are perfecta dreptate, pentru ca dintr-o data renunti sa mai gandesti in termenii sfarsitului. Totul se opreste undeva intr-un “suspans” contiunuu ce-ti ofera in mod clar bucurie, fericire, implinire.
Consider ca este o problema de mentalitate. Deseori gandim in termenii sfarsitului. Noi alergam dupa ceva ce trebuie sa se sfarseasca ca sa putem veni din nou la start si sa incepem alergatul. Ne grabim sa facem sex 5 minute ca sa reincepem iar cu speranta unei clipe si mai fericite si uite asa omul modern se epuizeaza. Aceasta epuizare constienta ridicata la rang de adevar, de scop suprem de fapt ucide sufletul. Mintea hipnotizata si ea de dorinte care mai de care mai materiale ofera sugestii pro " five minutes sex".
Normal sa existe asa ceva “ five minutes sex” din moment ce in spate nu exista o educatie sexuala, nu exista cultura sexuala, nu exista notiunea de om.  In schimb avem o vasta cunoastere despre produs. Stim cum sa vindem produse, avem carti cum sa convingem orice cumparator ca produsul nostru este cel mai bun si necesar. Din pacate omul devine pe zi ce trece un produs care alearga cu disperare dupa o clipa de fericire.
Continenta sexuala .......OPRESTE TIMPUL .........

Niciun comentariu: