luni, 28 iulie 2008

Vraja Terorismului...


Va mai aduceti aminte de revolutie?  " Teroristii trag din toate pozitiile" ne spunea tovarasul Iliescu la televizor.  "Mai draga " asta este - trag din toate pozitiile.
Au murit peste 1000 de oameni si? Nici astazi nu stim de fapt cine i-a impuscat. 
Unde sunt teroristii tovarasi. S-au volatilizat, sunt invizibili, ce s-a petrecut de nu i-a gasit nimeni?
Astazi suntem intoxicati in stil americanesc cu teoria Teroristului. In timpul evenimentelor din decembrie 1989 de unde a aparut termenul de terorist sau terorism, in conditiile in care noi eram socati si speriati de acele evenimente si am actionat ca turma, vrajiti de abilii manipulatori.
Despre aceasta problema a terorismului doreste sa ne lamureasca si urmatorul articol: 
Insa nu prind eu ideea prea bine poate si ma intreb:
- Cine este persoana ranita - pentru ca asa, evaziv se scrie: " o persoana " .  In alte cazuri observ ca se spune in clar X sau Y a facut.
- Persoana care a "gasit" sacosa nu s-a uitat in ea? Daca tu oricare ai fi X sau Y si ai gasi o sacosa ce ai face prima data? Si daca era o sacosa cu noroi sau cu resturi menajere in ea; la fel de simplu o puneai in masina?
- Este posibil sa fie si adevarat, dar in acest caz era un "profesionist" care de fapt nu a fost atent.
Ideea este ca de fapt asa zisii teroristi sunt niste profesionisti, care de cele mai multe ori insceneaza diverse actiuni si apoi isi gasesc si tapi ispasitori. Apoi construiesc  o poveste lacrimogena. De ce fac aceasta? Simplu - pentru a justifica  o actiune ulterioara care nu poate fi "acceptata " de restul oamenilor decat in anumite conditii. 
Cine a tras in noi in 22? Unde sunt teroristii care " trag din toate pozitiile ". 
Intrebari utopice .

Niciun comentariu: