joi, 3 aprilie 2008

Gardianul si orbul gainilor

Fotografia a fost realizata in cadrul unui miting de protest a scolii de yoga MISA - cit de bine se reflecta realitatea in lentilele bine slefuite ale autoritatilor

Puterea obisnuintei sau mecanica unui stat politienesc?

Putem citi astazi in ziarul Gardianul un articol interesant: “Pro-NATO cu forta”  http://www.gardianul.ro/2008/04/03/eveniment-c2/pro_nato_cu_forta-s111872.html

Articolul este interesant pentru ca reflecta in mod corect “tinuta“ celor care sunt pusi sa ne apere ca cetateni ai Romaniei, reprezentanti ai unei institutii pe care o platim ca sa ne apere drepturile. Desi traim cu impresia ca fiecare dintre noi contribuim la finantarea institutiilor statului pentru ca acestea sa ne apere drepturile fundamentale stipulate de constitutie, realitatea e cu totul alta: ne spetim muncind si mai si platim ca sa fim tinuti  in “cusca democratiei “.

Ziarul Gardianul trambiteaza indignat reclamand comportamentul abuziv al autoritatilor fata de oameni. Abia acum au sesizat si ei ca exista astfel de situatii in Romania? Cum este posibil sa ai orbul gainilor pina acum, si dintr-o data sa iti dai seama ca exista acest comportament abuziv?

Ziarul Gardianul, pe langa faptul ca sufera de orbul gainilor, este campion la capitolul minciuni, penibilitati, vulgaritati, stupiditati. De ce spun asta? Dacă analizăm doar articolele recente ale Gardianului, observăm că orice persoana din Romania care a indraznit sa practice yoga sau are cumva un prieten care practica yoga, chiar daca are un CV extraordinar, este marginalizata, acuzata in mod fantasmagoric de ceea ce nici macar in visele cele mai urate nu-ti poti imagina. A se vedea cazul lui Csibi Istvan (care mai are si ghinionul sa aiba un nume “celebru”), care a fost denigrat de ziarul Gardianul doar pentru ca este posibil sa aiba legaturi cu persoane care practica yoga, sau poate chiar dansul practica yoga. Redau CV-ul dansului asa cum a fost prezentat chiar de catre ziarul Gardianul.

 

 

O alta observatie : Nimanui nu i-a pasat ca yoghinii din Romania au fost brutalizati ani de zile la rand gratuit. Nu ati auzit probabil despre asta, nu? Poate ati auzit in schimb propaganda presei, ca unii parinti au reclamat ca si-au pierdut copiii care au fugit la MISA. Trebuie sa va spun ca din anul 1995 si pana in anul 2005 s-au inregistrat la procuratura o serie intreaga de declaratii penibile ale unor asa zisi parinti, care vezi doamne, copilasii lor au plecat de acasa si practica yoga. Nici macar unul dintre “copilasii” respectivi nu a fost minor atunci cind probabil a decis sa practice yoga (erau chiar oameni de 35 de ani) – in schimb mass media romaneasca a mintit continuu manipulind opinia publica vorbind de asa zisii minori! Acesti “copilasi” care au plecat de-acasa sunt de fapt sunt oameni ce pot decide singuri.

Ca sa intelegeti va ofer un citat exact din declaratia unui “parinte”: “copilasul meu in virsta de 28 de ani la corupt o ticaloasa si la dus la ioga”.

Nu doresc sa mai amintesc de intrarea in forta a autoritatilor in sala de la Leu, dar sa observam modul de manifestare al autoritatilor in 2004 si dupa 2004.

In 18 martie 2004 peste 300 de jandarmi, politisti si procurori au participat la cea mai mare actiune Impotriva Omului in Romania democratica – operatiunea Christ – operatiune ce a avut ca scop distrugerea scolii romanesti de yoga.

-       Oamenii au fost filmati in posturi umilitoare, batjocoriti, dusi la parchet ca pe infractori de joasa speta, li s-au confiscat bunurile personale, toata presa a vuit.

-       Nimanui nu i-a pasat.

-       Cazul Danei Craiescu – rapita de propii parinti de pe strada in vazul tuturor, sechestrata, internata cu forta la spitalul de nebuni Nifon – jud. Buzau; i s-a administrat Leponex – medicament care se administreaza doar celor bolnavi de schizofrenie, ca sa nu mai practice yoga. Si in acest caz “ autoritatile”  nu au facut nimic; au musamalizat absolut tot si culmea culmilor i-au si ajutat pe acesti indivizi care aparent se numesc si parinti sa-si maltrateze propriul copil (major ).

-       Telefoane ascultate, email-uri interceptate, corespondenta deschisa si primita in punga de plastic cu scuzele de rigoare din partea companiei postale, amenintari cu moartea – sunt doar citeva din “pataniile” yoghinilor.

Din pacate nimeni nu a dorit sa vada aceste abuzuri. Nimanui nu-i convine sa vada asa ceva. Din contra, presa romaneasca minte mai departe si acopera din plin cu nerusinare, minciuni si falsuri tratamentele la care au fost si sunt supusi yoghinii.

Am toata compasiunea pentru tinerii abuzati de autoritati in aceasta perioada si de aceea caut sa trag un semnal de alarma si cine stie poate o sa reusiti sa vedeti :
In Romania, daca ai alta opinie, esti tot ceea ce nu poti sa-ti imaginezi: Terorist, pornograf, drogat, traficant, sectant, spalat pe creier, ciudat.

Ceea ce vreau sa va spun, tocmai pentru ca alaturi de prietenii mei yoghini am trecut prin astfel de situatii, este ca VI SE POATE PETRECE SI VOUA!

Ma intreb oare cind o sa reusim sa traim cu adevarat in Romania asa cum de altfel si trebuie sa traim intr-un stat de drept.

Iata doar citeva metode care se repeta:

 

“Patru tineri polonezi au fost opriti la Vama Bors, fiind perchezitionati la sânge.

Batuti, ridicati si dusi la sectiile de politie, sabotati si boicotati pe internet,

Pretextul a fost ridicarea gradului de alerta antiterorista. Chiar si reprezentantii Politiei Capitalei au recunoscut ca adunarea celor cåteva zeci de militanti nu a fost ilegala.

Politistii bucuresteni au retinut ieri 46 de persoane, mare parte dintre ei straini, banuiti ca ar fi incercat sa organizeze o manifestatie anti-NATO

Cat despre dubele Jandarmeriei, care i-au carat pe cei 46 de retinuti „pentru lamuriri“ la Sectia 11 de Politie, nici un cuvant.

Mi-au blocat inclusiv adresa personala de Yahoo”

 – extras din ziarul Gardianul. 

SUFICIENT............

Niciun comentariu: