marți, 22 aprilie 2008

Campania anti-MISA sau "Vesnica Minciuna"


Mass media ne bombardeaza in continuare cu informatii mincinoase la adresa practicantilor yoga, urmarind sa instige populatia impotriva acestora. Un nou exemplu de manipulare grosolana si abjecta este oferit de postul de televiziune Realitatea TV.

In data de 21 aprilie 2008 prin reportajul intitulat “Saptamana Patimilor”, postul de televiziune Realitatea TV calomniaza din nou scoala romaneasca de yoga, organizatia MISA si pe domnul Gregorian Bivolaru.

Privim deja cu multa compasiune eforturile disperate a celor care din umbra platesc bani grei pentru ca astfel de “circoteci” penibile, demne de un spectacol  medieval, sa apara cat mai des in fata opiniei publice.

Daca cineva considera ca erorile din acest reportaj sunt doar o intamplare este, indraznesc sa afirm, un naiv. Va recomand cu caldura cartile domnului Virgiliu Gheorghe: “Revrajirea Lumii” si “Efectele televiziunii asupra mintii umane” pentru a intelege mecanismele manipularii practicate la ora actuala de mass/media.

Iata cateva stranii coincidente care dovedesc ca in spatele acestui reportaj se afla anumite interese oculte.

Fraza :” Nastase: ideea de baza este aceea ca Traian Basescu trebuie oprit” apare pe banda de jos in simultaneitate cu titlul emisiunii : Efectul MISA. Coincidenta sau nu? Oare in spatele unei astfel de emisuni exista o noua comanda politica a tovarasului Adrian Nastase?

Asocierea cu Sfintele sarbatori ale Pastelui nu este o intamplare – va readuc aminte ca numele de cod a abuzurilor realizate de autoritati in 2004 a fost: “Operatiunea CHRIST” si aceasta s-a desfasurat in postul Pastelui. Nici aceasta nu a fost o coincidenta. Neintamplator, in cadrul emisiunii a fost inserat un colaj de imagini abil realizat in care sunt amestecate imagini ale lui Isus Cristos cu fotografii ale domnului Gregorian Bivolaru.

Tehnici de propaganda anti-MISA

Cand vine vorba de MISA, jurnalistii se transforma in psihologi, analisti sau judecatori oferind o imagine deformata si pronuntand cu aplomb tot felul de “verdicte” sau “etichetari” fara nici o acoperire. Acum ei sustin, nici mai mult nici mai putin, ca MISA este o secta. Dar nu este suficienta aceasta magarie. In viziunea lor, e suficient ca au categorisit MISA ca secta ca sa justifice orice calomnie si insulta. Reportajul reia toate temele pe care le-am auzit obsesiv in campania mediatica anti-MISA, neglijand in totalitate faptele.

De mai bine de patru ani asa zisa justitie cauta cu obstinatie dovezi pentru toate aberatiile care s-au afirmat in presa despre MISA si nu a reusit sa probeze niciuna dintre acuzatiile respective: orgii, trafic de persoane, consum de droguri etc etc etc. Pana acum exista doar dovezile abuzurilor realizate de autoritati si dovezi ale circului mediatic. Dar acestea, se pare, nu intereseaza pe nimeni!

Din  perspectiva  celor care platesc bani grei pentru distrugerea scolii romanesti de yoga, opinia publica trebuie “intoxicata“ cu cat mai multe minciuni si aberatii astfel incat nimanui sa nu-i pese de oamenii care practica yoga. Metoda este clasica, simpla si in unele cazuri evident exista si rezultate.

Iata doar cateva tendinte manipulative ale asa zisilor jurnalisti:

-       Specularea prejudecatilor umane gen: sexualitate, pornografie

-       Sensibilizarea parintilor prin aducerea in discutie a asa zisilor ”copii“, copii asa cum am mai scris intr-un articol sunt oameni maturi.

-       Folosirea unor cuvinte ce au o influienta negativa in subconstientul colectiv, de exemplu: secta, guru, manipulare, spalare de creier.

-       Folosirea momentului “propice” in care oamenii sunt marcati de sarbatoarea Pastelui.

Aceste aspecte pe care le-am subliniat aici nu fac decat sa dea in vileag dorinta incapatanata a unor diabolici indivizi de a distruge scoala romaneasca de yoga. Nu ne ramane decat sa speram ca o sa vina si ziua in care opinia publica o sa iasa din letargie si o sa sanctioneze astfel de practici descalificante la care se preteaza mass-media.

 Cititi si :

Gardianul si orbul gainilor 

Campania de denigrare a scolii de yoga MISA continua

Abuzurile realizate de autoritati impotriva yoghinilor

Niciun comentariu: