vineri, 25 aprilie 2008

Guvernul Suediei a mai tras o palma peste obraz "justitiei" romane




Intr-un articol publicat de ziarul Adevarul in data de 23 aprilie 2008 sub semnatura lui Liliana Nastase si Ionel Stoica citim ca Guvernul suedez a dat un raspuns usturator statului roman, refuzand sa acorde asistenta juridica solicitata de Ministerul de Justitie in cazul Gregorian Bivolaru. Autoritatile suedeze isi explica decizia prin aceea ca “faptele invocate în cererea părţii române sunt neclare şi insuficient prezentate".

Pana aici, toate bune si frumoase. Dar, ca intotdeauna, jurnalistii nu se dezmint si incearca sa prezinte acest nou esec zdrobitor al autoritatilor romane intr-un mod derizoriu. Iata cum procedeaza ei. Articolul este intitulat: „Guru“ Bivolaru se poate angaja în Suedia. Liderul spiritual al MISA, Gregorian „Guru" Bivolaru, are drept de muncă în Suedia, potrivit unei adrese trimise de Guvernul Suediei la Tribunalul Bucureşti. Faptul ca Gregorian Bivolaru are drept de munca in Suedia nu este ceva nou. Aceasta decizie a insotit acordarea statutului de refugiat politic in 2005.

Mai mult chiar, nici hotararea guvernului suedez de a refuza sa acorde asistenta juridica in cazul Bivolaru nu este noua, ci dateaza din luna decembrie 2007 – adica de acum patru luni! Ea a venit ca un raspuns la cererea formulata de sinistrul procuror Marian Delcea in anul 2006, in faza de urmarire penala a dosarului. Prin urmare, singura relevanta pentru dosar in acest moment a adresei respective este faptul ca ea accentueaza din nou insuficienta documentare a acestuia! In document se face referire la faptele pe care procurorii romani afirma ca profesorul de yoga le-ar fi savarsit in cadrul MISA si pe care procurorii le clasează ca trafic de persoane, dar de aici pana la a scrie – asa cum o fac reporterii de la Adevarul – ca Procurorul General al Suediei afirma ca Gregorian Bivolaru a savarsit fapte penale in cadrul MISA e cale lunga! De fapt, acesta subliniaza tocmai ca faptele respective nu sunt probate!

Adresa trimisa de Guvernul Suediei Ambasedei Suediei in Romania si Procuraturii Bucuresti (care a trimis-o apoi Tribunalului Bucuresti) aminteste in final si care este statutul actual la profesorului de yoga in Suedia, dar nu despre asta era vorba de fapt! Autorii articolului se folosesc de ocazie ca sa mai bata moneda pe alte “teme clasice”. Ei reiau ideea ca esecul autoritatilor romane in cazul Bivolaru si decizia Suediei s-ar datora faptului da statul roman nu a facut toate demersurile necesare in actiunea de extradare a acestuia.

Cine isi inchipuie ca in cazul domnului Gregorian Bivolaru statul roman “a uitat” (asa cum afirma ziarul Adevarul din data de 23 aprilie 2008)  sa trimita rechizitoriul in Suedia se inseala in mod amarnic. Observam inca o data ca presa comandata politic din Romania minte cu nerusinare si asta doar ca sa mai spele putin penibilul justitiei romanesti, care de mai bine de patru ani isi bate joc de domnul Gregorian Bivolaru. Este trist ca aceeasi justitie penibila isi bate joc de sute de oameni in Romania, purtandu-i pe drumuri si oferind solutii care mai de care mai fantasmagorice, cautand cu disperare sa ascunda abuzurile autoritatilor romane prin spatele unor legi bine ticluite. Un singur caz este suficient ca exemplu si cred apoi ca fiecare om cu bun simt va putea sa judece singur: cazul Tundrea – un om care a stat 12 ani dupa gratii datorita unor asa zise “erori”.

Nimeni nu are curajul sa spuna ca de fapt justitia in Romania functioneaza dupa ureche sau la comanda politica. Suedia a oferit statului roman o lectie de justitie prin cazul domnului Gregorian Bivolaru. Dar dupa ce aceasta lectie a fost oferita ce s-a petrecut in Romania? Asa zisa “presa libera” a comentat negativ si calomnios decizia Curtii Supreme de Justitie din Suedia. De ce ? reaspunsul este simplu: in viziunea lor, domnul Gregorian Bivolaru nu are drepturi in Romania si nu are voie sa aiba drepturi in Romania. In cazul Gregorian Bivolaru nu putem sa discutam despre prezumtia de nevinovatie pentru ca dansul a fost deja “asezat cu grija “ intr-un tipar negativ binedefinit.

 Dupa ce domnul Gregorian Bivolaru a primit azil politic in Suedia iata ce se afirma:

-       Primul ministru Calin Popescu Tariceanu : “Este dovada cea mai pregnanta ca in Romania justitia nu functioaneaza “

-       Cristian Parvulescu – Pro Democratia : “ Nu putem vorbi decat despre un esec al parchetului”

-       Dan Lupascu fost presedinte al CSM : “ asta trebuie sa ne puna pe ganduri pe toti” . (http://video.google.com/videoplay?docid=-7959096243583441850&q=yoga+misa)

Trebuie sa observam  rafinamentul de care au dat dovada autoritatile Suedeze in momentul au comunicat decizia Curtii Supreme  afirmand :  „... faptele invocate în cererea părţii române sunt neclare şi insuficient prezentate". Si ce fac autoritatile romane? Ascund totul sub covor – nici un alt ziar inafara de Adevarul nu a suflat o vorba despre asta. Iar Adevarul da o turnura complet diferita stirii.

Ce mai putem spune in astfel de conditii? Revenim in mod constient la starea de armonie interioara, calm si liniste, stare pe care domnul Gregorian Bivolaru ne-a invatat  sa o cultivam in fiinta noastra, privim mai departe plini de compasiune  tot ceea ce se petrece si spunem doar atat :

Romania, TREZESTE-TE!

Niciun comentariu: