duminică, 20 aprilie 2008

Shakti.....






Sexualitatea pe deplin controlata este puterea ce daruieste cea mai intensa si cea mai mare placere care poate fi experimentata de fiinta intrupata. Starea de fericire si aceea de libertate generate de amorul cu continenta sunt traite la maxim de intensitate. Nici o energie nu este rea in sine, este puritate imaculata si sursa tuturor dorintelor.

Folosirea necontrolata a puterii sexuale face ca fiinta sa se simta slaba si bolnava, iar orice incearca sa faca, in aceasta stare, devine anemic si ineficient. Vointa se preschimba in dorinta, dinamismul devine dominare, dragostea devine pofta si, in cele din urma, bucuria se transforma in suferinta. Cel mai tragic este faptul ca prin folosirea gresita a acestei energii, insasi esenta creatoare si toata fericirea pe care ar trebui sa o confere ajung sa fie sufocate de manie, tristete, durere, conflict si tensiuni. 

De aceea, in textele tantrice se spune ca oamenii trebuie sa priveasca trupul ca fiind chiar templul mamei divine. Astfel el devine pt noi un spatiu sacru, un altar al sublimului si fericirii. Prin aceasta atitudine nu ne vom simti deloc murdari, pacatosi sau vinovati. 

cititi si : Continenta sexual,   Armonia in cuplu 

Niciun comentariu: