vineri, 4 aprilie 2008

"Ziua sobolanului"


 - Cu o floare nu se face primavara- reprezinta insa un inceput - 

In ziarul Ziua din 4 aprilie 200 a aparut un editorial semnat de domnul Bogdan Comanroni sub titlul : “ Se poarta “croiala NATO”.  (http://www.ziua.net/display.php?data=2008-04-04&id=235584& )

Sincer, nu cred ca aparitia acestui editorial a aparut ca urmare a comentariilor pe care le-am postat eu pe acest blog, dar faptul ca zice cam acelasi lucru ar trebui sa dea multora de gandit.

Consider ca domnul Bogdan Comanroni trebuie felicitat nu numai pentru ca a recunoscut faptul ca domnul Gregorian Bivolaru este supus abuzurilor de ani de zile, sau pentru faptul ca a recunoscut metodele abuzive adoptate de autoritati impotriva practicantilor de yoga in 2004, dar mai ales trebuie felicitat pentru ca a reusit sa arate (in mic, ce-i drept) o parte a asa zisei “democratii” romanesti.

E remarcabil faptul ca exista o trezire in randul jurnalistilor. Sper ca aceasta trezire sa fie reala si ea sa insemne o cotitura reala in jurnalismul romanesc asa zis independent. Din pacate trebuie sa mai fac cateva afirmatii care probabil o sa-i deranjeze pe unii dintre asa zisii juranalisti.

Pana in prezent functia de “jurnalist independent” a insemnat de fapt functia de “sluga dumneavoastra”. Sa nu va inchipuiti ca sluga mea, ci sluga celor cu bani care conduc din umbra afacerile si politica, adica pana la urma, guvernele lumii. Pentru o suma de bani considerabila (ce le permite mai mult decat un trai decent), acesti indivizi care se dau drept “jurnalisti independenti” nu au facut decit sa asculte orbeste ordinele primite in mod “independent” – independent de realitate, democratie, dreptate.

Multi s-au aricit cind presedintele Romaniei i-a denumit “tonomate”. Dincolo de orice speculatie (chiar nu ma intereseaza scandalul politic rezultat) un om a observat obiectiv un fenomen si l-a descris foarte plastic.

Fenomenul este banul platit de unii pentru a-si vedea jocurile murdare implinite.

Din fericire stim foarte bine, caci am invatat si la fizica despre actiune si reactiune, exista aceasta lege a naturii – orice fapta are un revers mai devreme sau mai tarziu.

Acest revers tocmai incepe sa apara, si uite asa realizam acum, la aproape doua decenii de la revolutie, ca de fapt traim tot intr-un stat totalitar.

Vorba ceea, “avem di toate”, inafara de democratie, dreptate, libertate de expresie, etc. etc. etc.

Domnilor jurnalisti – este si meritul dumneavoastra pentru ca ani de zile ati preferat sa taceti, sa mintiti, sa aruncati cu noroi in oameni nevinovati – ani de zile ati slugarit la cei cu bani. Iar acum, cand roata se intoarce chiar impotriva voastra a celor care ati profitat din plin de pe urma ei – acum nu va mai convine.

Suportati doar consecintele propriilor voastre fapte – nu va mai plangeti ca nu va aude nimeni!

De ce nu va mai aude nimeni? Ati handicapat” populatia, ati intoxicat mass-media cu ura voastra cu penibilul si frustrarea personala.

Din acest motiv in Romania nimeni nu mai vrea sa auda, sa vada, sau sa vorbeasca. Si daca cumva exista voci pe ici pe colo razlete care incearca sa spuna adevarul, ele sunt imediat reduse la tacere, discreditate, murdarite chiar de catre voi.

 

In final citeva adevaruri afirmate de jurnalisti  legate de abuzurile realizate de autoritatile romane in 2004 la adresa scolii de yoga MISA. Este adevarat ca doar cu o floare nu se face primavara - reprezinta insa un inceput:

“ Sa va mai aduc aminte de Gregorian Bivolaru? Cum au fost "umflati" cei de la MISA? Personal, nu-i agreez nici pe cei de la MISA, nici spiralele lor, dar cum s-au facut, atunci, arestarile l-ar fi lasat bouche-bee pana si pe tortionarul Alexandru Draghici, nu vorbesc de un Tudor Postelnicu. Dupa ce le-au carat pumni si picioare, politistii au dat din colt in colt, cautand justificari, ba o vasta retea de prostitutie, ba sclavie, ba munca la negru. Nici o dovada, insa. Pana azi."

Sursa - http://www.ziua.net/display.php?data=2008-04-04&id=235584&

“ ....scandalul “MISA” este unul dintre cele mai jenante episoade în care s-a implicat justiţia românească. Un episod în urma căruia oamenii legii s-au umplut de ridicol, iar ţara noastră a fost acuzată de forurile internaţionale pentru încălcarea libertăţilor spirituale

Astfel, la 10 martie 1997, Poliţia a intrat în forţă, într-un se­diu MISA, de unde au ridicat câţiva membri ai “Mişcării”. După două luni, pe site-ul Amnesty Internatio­nal au apărut critici pri­vitoare la această acţiune. Iar asta nu era o premieră. În 1996, raportul anual al APADOR-CH critica vehement o altă intervenţie în forţă a “organului”, într-o sală de sport unde avea loc o “şedinţă” a MISA. ....

ATACUL “MASCAŢI­LOR”. MISA şi Gregorian Bivolaru au re­in­trat brusc în atenţia oamenilor le­gii în primăvara anului 2004. Dar atunci “afacerea” a luat înfăţişarea unei diversiuni al cărui scop nu a fost niciodată elucidat până la ca­păt. Exact în acea perioadă urma să fie încarcerat fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de puşcărie pentru de­va­lizarea BRD. Brusc au apărut informaţii că el ar fi dispărut fără urmă, încercând să scape de pedeapsă. Mo­tiv pentru care s-a şi spus că “re­încălzirea” scandalului MISA şi aducerea în prim-plan a unui alt “Bivolaru” era doar un nor de fum. Un nor lansat de guvernanţii de atunci tocmai pentru a-l scoate din atenţia publică pe “Bivolarul” lor. Dar probabil că nu o să aflăm niciodată cât adevăr s-a ascuns în spa­tele acelor afirmaţii. Cert este un sin­gur lucru: oamenii legii au călcat în străchini. Sediile MISA au fost luate cu asalt de “mascaţi”, în pre­zen­ţa televiziunilor. Iar la sfârşit Poliţia a anunţat că ar fi descope­rit sute de kilograme de material pornografic, precum şi substanţe halucinogene. Culmea stupidităţii a fost atinsă într-un comunicat oficial în care “organul” includea scorţişoara printre substanţele “halo­cinogene”.....”

Sursa - http://www.jurnalul.ro/articole/120589/esecul-misa

Niciun comentariu: