luni, 21 aprilie 2008

Puterea divina a iubirii nesfarsite.....



" Mai exista si un alt tip de putere. Este puterea de daruire si sacrificiu. Daruieste iubire, simpatie, atentie si prietenie celor din apropiere si celor aflati departe, dusmanilor, atit celor care merita, cit si celor care nu merita. Un om al iubirii nu ii judeca pe ceilalti, ci urmareste sa ii copleseasca cu dragoste. Un om al iubirii este atit de plin de iubire, incit in inima lui nu incape ezitare sau indoiala.

Iubirea nesfarsita este o putere divina care, asemenea unei avalanse, lumineaza totul in calea ei, inlatura orice diferente. Este nevoie insa de elan pentru a orienta o asemenea forta divina. Ea transforma fiinta umana eliberand-o. 

Eliberarea nu se obtine prin vegetare si trandavie. Eliberarea este esentiala, este o renastere spirituala. Trebuie sa te simti liber asemenea aerului, cerului, soarelui, ploii si sunetului. Sa te simti al naturii.  Un om a lui Dumnezeu primeste pentru a darui.....El respecta principiile divine pentru a mentine echilibrul formei si ordinea.

Numai fiind receptiv la suferinta celor din jur, numai ghidat de spiritul altruismului si doar rugande-se pentru disparitia suferintei, el devine cu adevarat liber.

Yoghinul cauta ordinea, puterea de armonizare cu natura. El traieste pentru ceilalti oameni, dar se fereste de capcana egoismului, luptand impotriva dezechilibrului si a cinismului, urmarind sa aduca celorlalti pace si armonie. El implineste toate actiunile cu detasare, lupta fara implicare, poseda fara a se lasa posedat si detine puterea umilintei.

Un om al iubirii este un om a lui Dumnezeu. Fiinta care poate detine aceasta putere fara egoism este un yoghin autentic. O fiinta spirituala este o fiinta univerasala. Ea apartine tuturor."

-idei extrase din cartea Doamna Miracolului

Niciun comentariu: